Добредојдовте на официјалната веб страница на Ман-Дра ДОО Скопје
  • mk
    • en
+389 (0)2 3 171 519
+389 (0)70 23 67 67
man-dra
contact@man-dra.mk

Универзален инструмент JT8500

Карактеристики:

• Мерење наизменичен (AC) напон –  две мерни подрачја

• Мерење еднонасочен (DC) напон – пет мерни подрачја

• Мерење еднонасочна (DC) струја – пет мерни подрачја

• Мерење отпорност  – пет мерни подрачја

• Мерење на исправност на диода

• Звучен сигнал при мала отпорност

• Тастер за замрзнување на дисплејот

• Исклучување на иснтрументот по одредено време за зачувување на батеријата

• Позадинско светло на екранот

• Држач за исправена позиција на инструментот

  • Опис

Опис

Спецификација (23 ± 5 °C , < 75% влажност)

Внимание!!!

• Максимален напон помеѓу терминалите е 500V RMS

• Екран LCD (1999)

• Индикатор за поларитет “ – “

• Индикатор за преголемо мерно подрачје “I”

• Индикатор за ослабена батерија

• Напојување: батерија 9V

• Температурен опсег: 0°C ÷ 40°C