Добредојдовте на официјалната веб страница на Ман-Дра ДОО Скопје
 • mk
+389 (0)2 3 171 519
+389 (0)70 23 67 67
man-dra
contact@man-dra.mk

jt8500

 • Универзален инструмент JT8500

  Карактеристики:

  • Мерење наизменичен (AC) напон –  две мерни подрачја

  • Мерење еднонасочен (DC) напон – пет мерни подрачја

  • Мерење еднонасочна (DC) струја – пет мерни подрачја

  • Мерење отпорност  – пет мерни подрачја

  • Мерење на исправност на диода

  • Звучен сигнал при мала отпорност

  • Тастер за замрзнување на дисплејот

  • Исклучување на иснтрументот по одредено време за зачувување на батеријата

  • Позадинско светло на екранот

  • Држач за исправена позиција на инструментот