Добредојдовте на официјалната веб страница на Ман-Дра ДОО Скопје
 • mk
  • en
+389 (0)2 3 171 519
+389 (0)70 23 67 67
man-dra
contact@man-dra.mk

Осигурувачи

 • Автоматски осигурувачи

  Наменет е за заштита од краток спој и струјно преоптоварување кај електро мотори, автоматика, куќна инсталација, дистрибутивни системи, осветлување, греење и тн, Кај овој тип на осигурувачи е применета најнова технологија. Неговите одлични перформанси се засновани на големата способност за брз прекин на електричниот лак и зголемената безбедност во случај на куса врска.

 • Стаклен осигурувач


  Време на реакција на осигурувач 20/5мм
  Декларирана струја (А) 1.5 x In – минимум 2.1 x In – минимум 2.75 x In – мин./макс. 4.0 x In – мин./макс. 10.0 x In – мин./макс.
  0,02 60минути 0,04/3сек 0,01/0,3сек
  0,032-0,1 60минути 120сек. 0,2/10сек 0,04/3сек 0,01/0,3сек
  0,125-6,3 60минути 120сек. 0,6/10сек 0,15/3сек 0,02/0,3сек
  8-20 30минути 120сек. 0,6/10сек 0,15/3сек 0,02/0,3сек
 • Трополни осигурувачи со прекинувач

  SR 17 трополниот осигурувач со прекинувач наменет за работен напон до 690V, номинална струја до 630А, при фреквенција од 50Hz, се употребува во дистрибутивни системи како главен енергетски прекинувач, изолиран прекинувач, сигурносен прекинувач, прекуструјна заштита и заштита при краток спој.