Добредојдовте на официјалната веб страница на Ман-Дра ДОО Скопје
 • mk
  • en
+389 (0)2 3 171 519
+389 (0)70 23 67 67
man-dra
contact@man-dra.mk

Универзален инструмент кс3218

Карактеристики:

• Мерење наизменичен (AC) напон – автоматско избирање на мерно подрачје

• Мерење еднонасочен (DC) напон – автоматско избирање на мерно подрачје

• Мерење наизменична (AC) струја – автоматско избирање на мерно подрачје

• Мерење еднонасочна (DC) струја – автоматско избирање на мерно подрачје

• Мерење отпорност  – автоматско избирање на мерно подрачје

• Мерење на исправност на диода

• Звучен сигнал при мала отпорност

• Тастер за замрзнување на дисплејот

• Исклучување на иснтрументот по одредено време за зачувување на батеријата

 • Опис

Опис

Спецификација (23 ± 5 °C , < 75% влажност)

 

Внимание!!!

 • Максимален напон помеѓу терминалите е 500VDC или 500V RMS
 • Екран LCD (1999), се освежува на секои 2-3 секунди
 • Индикатор за поларитет “ – “
 • Индикатор за преголемо мерно подрачје “OL”
 • Индикатор за ослабена батерија
 • Напојување: 2×1,5V LR-44
 • Температурен опсег: 0°C ÷ 40°C
 • Тежина: приближно 60g (со батерија)