Добредојдовте на официјалната веб страница на Ман-Дра ДОО Скопје
  • mk
    • en
+389 (0)2 3 171 519
+389 (0)70 23 67 67
man-dra
contact@man-dra.mk

Универзален инструмент 3101а

Карактеристики:

• Мерење наизменичен (AC) напон –  пет мерни подрачја

• Мерење еднонасочен (DC) напон – пет мерни подрачја

• Мерење наизменична (AC) струја – четири мерни подрачја

• Мерење еднонасочна (DC) струја – четири мерни подрачја

• Мерење отпорност  – седум мерни подрачја

• Мерење капацитивност – шест мерни подрачја

• Мерење на исправност на диода

• Звучен сигнал при мала отпорност

• Тастер за замрзнување на дисплејот

• Исклучување на иснтрументот по одредено време за зачувување на батеријата

• Позадинско светло на екранот

• Држач за исправена позиција на инструментот

• Држач за исправена позиција на инструментот

  • Опис

Опис

Спецификација (23 ± 5 °C , < 75% влажност)

 

Внимание!!!

• Максимален напон помеѓу терминалите е 1000VDC или 750V RMS

• Екран LCD (1999), висина на цифрите 27mm

• Индикатор за поларитет “ – “

• Индикатор за преголемо мерно подрачје “OL”

• Индикатор за ослабена батерија

• Напојување: батерија 9V

• Температурен опсег: 0C ÷ 40C

• Тежина: приближно 350g (со батерија)