Добредојдовте на официјалната веб страница на Ман-Дра ДОО Скопје
  • mk
    • en
+389 (0)2 3 171 519
+389 (0)70 23 67 67
man-dra
contact@man-dra.mk

Струјна клешта

Карактеристики:

• Мерење наизменичен (AC) напон – 1V до 450V

• Мерење еднонасочен (DC) напон – 1V до 600V

• Мерење наизменична (AC) струја – 0,01A до 400A

• Мерење отпорност

• Мерење на исправност на диода

• Звучен сигнал при мала отпорност

• Тастер за замрзнување на дисплејот

• Исклучување на иснтрументот по одредено време за зачувување на батеријата

  • Опис

Опис

Спецификација (23 ± 5 °C , < 75% влажност)

 

Внимание!!!

• Максимален напон помеѓу терминалите е 600VDC или 450V RMS

• Екран LCD (1999), се освежува на секои 2-3 секунди

• Индикатор за поларитет “ – “

• Индикатор за преголемо мерно подрачје “I”

• Индикатор за ослабена батерија

• Напојување: 2×1,5V AAA

• Температурен опсег:0°C ÷ 40°C

• Тежина: приближно 145g (со батерија)