Добредојдовте на официјалната веб страница на Ман-Дра ДОО Скопје
  • mk
+389 (0)2 3 171 519
+389 (0)70 23 67 67
man-dra
contact@man-dra.mk

GMC Контактор

GMC серијата на електромагнетни АС контактори, употребливи при фрекфенција  50/60Hz, номинален напон до 1000V и струја од 9 до 85A во режим на работа АС3. Главна примена му е за формирање и прекинување електричен круг на долги растојанија, старт, стоп и контрола на АС мотори и грејни тела. Се употребува во комбинација со LKH биметалот за формирање на стартен круг за  АС мотори.

  • Опис
  • Технички спецификации
  • Електричен живот

Опис


Намотка за GMC
Стандардно 220 V / 50Hz
Дополнително

24 V / 50Hz

48 V / 50Hz

110 V / 50Hz

380 V / 50Hz

Помошен контакт за GMC (AU-4)

Се поставува на горната страна од контакторот и се состои од 2 работни контакти (NC) и 2 мирни контакти (NO). Декларирана струја на контактите е 10А. Сертифицирано според IEC 60947.

Страничен помошен контакт за GMC

Се поставува на левата или десната страна од контакторот и се состои од 1 работен (NC) и еден мирен контакт (NO). Декларирана струја на јонтактите е 10А. Сертифицирано според IEC 60947.