Добредојдовте на официјалната веб страница на Ман-Дра ДОО Скопје
  • mk
    • en
+389 (0)2 3 171 519
+389 (0)70 23 67 67
man-dra
contact@man-dra.mk

ДМ контактор

ДМ контакторот е наменет за прекуструјна заштита, заштита при краток спој и при недостиг на фаза на мотори за наизменичен напон до 660V,  фрекфенција 50/60Hz и струја до 40 А.

 

Има можност за директно стартување/сопирање на електромотори без додатни  компоненти во опсег на работа AC3.

  • Опис

Опис

Тип

Декларирана стандардна моќност на трофазен

мотор 50/60Hz во опсег на работа AC-3

Опсег на подесување
(A)

220V

380V

415V

440V

500V

660V

KW

KW

KW

KW

KW

KW

GV2-M01

0.1-0.16

GV2-M02

0.16-0.25

GV2-M03

0.25-0.4

GV2-M04

0.37

0.4-0.63

GV2-M05

0.37

0.37

0.55

0.63-1

GV2-M06

0.37

0.55

0.75

1.1

1-1.6

GV2-M07

0.37

0.75

0.75

1.1

1.1

1.5

1.6-2.5

GV2-M08

0.75

1.5

1.5

1.5

2.2

3

2.5-4

GV2-M10

1.1

2.2

2.2

3

3.7

4

4-6.3

GV2-M14

2.2

4.

4

4

5.5

7.5

6-10

GV2-M16

3

5.5

5.5

7.5

7.5

9

9-14

GV2-M20

4

7.5

9

9

9.

11

13-18

GV2-M21

5.5

11

11

11

11

15

17-23

GV2-M22

5.5

11

11

11

15

18.5

20-25

GV2-M32

7.5

15

15

15

18.5

26

24-32